I den här byn kommer ni att få se mycket musik och teater. Den här byn bryr sig mycket om musik, teater och miljön. Miljön är bland det viktigaste som finns. Musik och teater är väldigt viktigt för alla i den här byn. I den här byn har yetisarna och människorna arbetat med att få in mycket musik och teater men samtidigt måste man tänka på miljön. Läs inläggen för att få veta mer.

måndag 25 januari 2016

Ett spännande yrke


Skulle kunna tänka mig ha är att bli författare.
Författare är ett yrke som jag skulle tycka vara roligt att jobba med. Jag skulle vela bli författare för att jag tycker det är rett så roligt att att skriva berättelser och sagor både fantasi, romaner och värkliga böcker. Att vara författare värkar ganska svårt, för att man måste göra ganska mycket inom yrket tillexempel: man måste han ganska bra fantasi och många idéer, man kan måsta göra om många gånger innan boken blir bra, man måste rätta den 4 gånger innan den kommer på marknaden för att se till att det inte är något stavfel eller något liknande, och i tillslut är det ändå inte riktigt säkert att bokförlaget ger ut boken. Det värkar ganska roligt att skriva böcker och speciellt om boken blir bra och många köper den. Men om folk inte tycket att bocken och ingen köper den så är det inte riktigt lika roligt längre, för då har man skrivit hela boken i onödan. Man kan jobba på ett kontor under dagtid och med sällskap av andra förförare, men om man vill skriva på kvällen så får man göra det någon annan stans tillexempel hemma, men egentligen kan man skriva lite vart som helst när som helst.

Man kan skriva böcker med andra författare eller så kan man skriver själv, och oftast har man en illustratör som ritar bilderna till boken eller så ritar jag dom själv, och om inte har man någon som ritar eller fotar omslaget till boken. Det som jag tycker bäst om med yrket är nog när man har skrivit en jätte bra bok och ger ut den och alla fina kommentarer om recensioner som andra skriver om den. Men tyvärr är en risk med jobbet är att man kan få nackskador av att sitta och skriva vid datorn. En bra sak med detta jobb är att man inte måste anpassa sig om vart det fins jobb och kontor för att skriva för man kan skriva nästan vart som helst, men en viktig sak är väll kanske att man ska vara någon stans bär man får inspiration till att skriva. ibland fins det väll hinder som gör att man inte riktigt kan jobba som vanligt och här är några exempel: man har kanske ont i nacken ibland, skrivkramp eller något som hindrar dig ifrån att kunna skriva, så ibland skriver man inte lika mycket som man annars brukar göra. För att bli författare behövs det inte någon speciell utbildning men det kan ju vara bra om man kan lite andra ord för saker och ting, och det hade varit bra om man har gott på en skrivskola. Om jag någon gång ändrar mig om att vara författare så får jag gå en annan vägar i livet och kanske ta ett jobb det inte behövs någon speciell utbildning eller något liknande som jag kanske vill jobba med. Och lönen är väldigt varierande på grund av hur många böcker man säljer 
Photo credit: Yvonne L Sweden via Foter.com / CC BY-NC-ND

Photo credit: pellesten via Foter.com / CC BY


/ Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar