I den här byn kommer ni att få se mycket musik och teater. Den här byn bryr sig mycket om musik, teater och miljön. Miljön är bland det viktigaste som finns. Musik och teater är väldigt viktigt för alla i den här byn. I den här byn har yetisarna och människorna arbetat med att få in mycket musik och teater men samtidigt måste man tänka på miljön. Läs inläggen för att få veta mer.

fredag 13 maj 2016

Mitt byggnadsverk


Den verkliga statyn är gjord i glas, järn, cement stål med mera.
Jag tycker att ritningen fungerade jätte bra men jag glömde att rita den i skala men jag skrev hur stor den är i verkligheten. Jag vet faktiskt inte varför jag blev inspirerad av Globen. Men jag tror att jag valde Globen därför jag bara var tvungen att välja någonting. Globen är rond och därför gjorde jag den som ett runt ansikte men ögon och mun. Ansiktet blev vitt eftersom att Globen är vit. Jag hade inte så mycket idéer när jag gjorde min byggnad så den fick ben, armar och en hatt, jag gjorde dom i svart för att jag tänkte att det skulle passa bra ihop med det vita. 

Jag tyckte att det var ganska svårt att få till den runda formen i minerat, men när jag väl kom på hur jag skulle göra den var det ganska lätt. armarna ville jag hälls att armarna skulle gå ganska rakt snett ner men inte så mycket och det var lite svårt att göra så dom blev lite krokiga/typ.Globen


Globen är en rund stor byggnad i Stockholm och den invigdes den 19 februari 1989 och är världens största runda byggnad. Höjden från marken är 85,20 meter och totalhöjd över havet är 130 meter. Den är mest bygd av betong, stål, aluminium, plåt och glas. Kupolen hålls uppe av 48 meter höga stålpelare. På insidan och längs hela ekvatorn leder en balkong för teknisk service och inspektion. SkyView är dom två genomskinliga runda hissarna som är placerade på Globens västra ut sida.

Det första stora evenemanget i Globen var VM i ishockey 1989. Det har även anordnas massa motor tävlingar där, till exempel motocross, racing, gokart samt monstertruck. Det har varit många av sångtävlingar där tillexempel: Melodifestivalfinalen har sedan 2002 till 2012 varit i Globen. Eurovision Song Contest där nästan alla Europas länder deltar. Eurovision Song Contest hölls i Globen 2000 och det kommer även hållas där 2016.

Golvet: är 4000 kvm
Takhöjden: 85 m
Bankettsittning: ca 2600 personer
Biosittning: ca 13 000 personer
Ishockey: 13 850 personer
Konsert: ca 16 000 personer

Sammanfattning: Globen är en rund stor byggnad. Invigdes den 19 februari 1989. Är värdens största runda byggnad. Höjd från marken 85,20 höjd från havet 130. Den har en balkong för teknisk servis och den har två skyview. I Globen har det varit massa stora evenemanget tillexempel VM i ishockey 1989. Det har även anornas olika sorters tävlingar i Globen.

      


Photo credit: NURETTIN MERT AYDIN via Foter.com / CC BY-NC-ND

Källor: Wikipedia, http://blogg.skanstulls.se/tag/nar-byggdes-globen/, http://www.nelso.se/se/place/321513/photo/296891

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar